Over mij

Mijn thuisbasis is Dinteloord, Noord Brabant. Voor design-opdrachten is in dit digitale tijdperk afstand meestal niet meer van belang en kan alle contact indien gewenst online plaatsvinden.

 • Persoonlijk
 • Discreet
 • Direct en efficient
 • betaalbare oplossingen voor iedereen

Indien gewenst kunnen in een persoonlijk contact alle mogelijkheden en kosten worden besproken. Ook voor kleine individuele opdrachten kan ik een oplossing bieden.

 • Kermis...

  Op 12-jarige leeftijd kreeg ik van mijn moeder een plastic camera van de kermis. Er moest zo'n ouderwetse rolfilm in. De enige bedieningselementen waren de ontspanknop, de knop om de film verder te rollen en een klein schuifje met drie standen: een wolkje, een wolkje met een stukje zon en een zonnetje. De resultaten waren achteraf gezien zeer matig, maar toentertijd was ik er reuze blij mee. Later kocht ik zelf een Lubitel (een twee-ogige rolfilmcamera); volledige handbediening, maar daarmee dan ook de eerste camera waar veel van te leren was. Om het rijtje uit het analoge tijdperk compleet te maken: eerst volgde een Praktica, nog een Praktica, een Pentax en een Nikon. Momenteel fotografeer ik met een digitale Nikon spiegelreflex.

 • Verenigingsleven

  Ooit begonnen met het opzetten van een website voor een vereniging. Welgeteld één clublid had internet en hij was in dat stadium dus de enige die de resultaten van mijn noeste arbeid kon aanschouwen. Er is uiteraard intussen wel het een en ander veranderd. Toch is het nu nauwelijks nog te geloven dat dit toch nog maar 19 jaar geleden is.

  In diezelfde tijd heb ik bij mijn toenmalige werkgever een Intranet-site met databasesturing van de afdeling opgezet. Binnen de diverse vestigingen en bedrijfsdisciplines werd daar veel gebruik van gemaakt.

 • Kaartjes

  Voor een vereniging moesten clubpasjes en toegangskaartjes voor activiteiten worden gemaakt. Voor mijn toenmalige werkgever moesten ontwerpen voor CDI hoesjes en voor de CDI zelf worden gemaakt. (voor de 'jongeren': de CDI was een soort voorloper van de DVD). Voor al dat soort werk stelde ik me graag beschikbaar. Later ben ik ontwerpen van kaarten voor jubilea en huwelijken gaan maken.