Workshop fotografie

  Het lijkt in deze tijd misschien overbodig, maar om foto's in plaats van kiekjes te maken is wat basiskennis van fotografie een vereiste. Niet elke opname zal een topper zijn en dat hoeft ook niet. Maar hoe vaak bleek later bij het bekijken van de opnamen niet het volgende: mooie foto, maar:
 • het onderwerp is niet scherp;
 • de achtergrond is wel scherp, maar het onderwerp niet;
 • leuk portret, maar de persoon is overbelicht;
 • de hele foto lijkt bewogen;
 • 't is net of er een lantaarnpaal uit het hoofd van de persoon groeit.

 • Op al deze problemen heeft ook de modernste camera nog geen antwoord. En eigenlijk is dat ook logisch, want de camera weet niet wat ú wilt. En zal dat ook nooit weten. Als u de leiding niet in eigen handen neemt, maakt de camera uit wat er gebeurt.

  WORKSHOP INTRODUCTIE FOTOGRAFIE

  Het grote voordeel van digitale fotografie is, dat u meteen resultaat ziet. U heeft dan ook vaak de kans om de opname opnieuw te maken. Als u aan het onderwerp echter niets verandert en aan de instellingen op de camera verandert niets, dan kunt u ook bij de nieuwe opname geen betere resultaten verwachten. Bovendien is het onmogelijk op het LCD-scherm van uw camera alle fouten meteen te herkennen.
  Hoe fijn zou het niet zijn, als u van tevoren al weet hoe de opname eruit gaat zien? Dat de camera doet wat ú wilt? Daarvoor is deze workshop in het leven geroepen.
  De opzet is simpel: Bij de eerste bijeenkomst nemen wat basistechnieken door. Daarna wordt een onderwerp gekozen en trekken we er in een klein groepje op uit om wat opnamen te maken. Hier kunt u over alle voorkomende problemen vragen stellen en opgendane kennis ter plekke uitproberen. Daarna gaan we terug thuis de resultaten bekijken en overleggen wat beter kan. Intussen wordt ingegaan op de basisbegrippen van de fotografie. Toegepaste kennis heet dat. Daarna trekken we er weer op uit en gaan we met de opgedane kennis aan de slag, waarna we na afloop wederom alle resultaten evalueren. Maar wat we vooral doen is het leuk houden.

  Neem contact op en in een persoonlijk gesprekje kunnen vrijblijvend de kosten en alle mogelijkheden, rekening houdend met uw wensen, besproken worden.